patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Wales: Új szabályok szerint árusítják a cigarettát PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. december 06. csütörtök, 17:51

lockedDecember 3-ától kezdve a nagyobb áruházak és élelmiszerboltok kötelesek folyamatosan elzárt helyen tárolni az összes dohányterméket.

A vevők legfeljebb a vásárlás során láthatják az árut, és csak egy márkajelzés nélküli árlistáról választhatnak. Ha ez alapján nem tudnak dönteni, elkérhetik az ismert logókkal ellátott katalógust is, de csak ha már nagykorúak, és ezt igazolni is tudják.

A kisebb üzletek és dohányboltok 2015-ig haladékot kaptak, ez a kettős szabályozás azonban sokakat zavar. Az egyik szupermarket-lánc vezetője szerint a vásárlók számára kifejezetten kellemetlen és megtévesztő, hogy miért kell a hosszú terméklistával bajlódniuk egy nagyobb bevásárlás során, amikor a kis sarki trafikokban kényelmesen megnézhetik, és könnyedén kiválaszthatják az éppen megkívánt terméket.

A hatóságok természetesen minden érintett üzletet alaposan felkészítettek az új előírásokra, és folyamatos ellenőrzést tartanak. A szabálysértőket jelentős bírsággal sújtják, illetve vezetőiket akár két éves elzárással is büntethetik.

A szigor nem véletlen. A walesi kormányzat feltett célja, hogy legkésőbb 2020-ra a jelenlegi 23-ról legfeljebb16 százalékra csökkentse a dohányos lakosság arányát. Ehhez elengedhetetlen, hogy minél több felnőtt le tudjon mondani a cigarettáról, a fiatalok pedig el tudják kerülni a cigaretta látványát is. Akkor talán nem esnek kísértésbe, és még véletlenül sem szoknak rá.

 

Forrás:  http://www.bbc.co.uk/news/uk-wales-politics-20560864
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. december 06. csütörtök, 17:55
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később