Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Németország: Megszűnnek a kiskapuk a Ruhr vidéken PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. december 06. csütörtök, 17:33

germany_flagNémetország legnépesebb tartománya, Észak-Rajna Vesztfália hamarosan tovább szigorítja a dohányzásra vonatkozó helyi rendeletet.

Nemrégiben felülvizsgálták a 2008-ban bevezetett tartományi szabályozást, értékelték az eddigi tapasztalatokat, és arra a következtetésre jutottak, hogy a vendéglátás területén túlságosan lazák a szabályok és sok a kivétel.

 

Számos szórakozóhely úgynevezett különleges „dohánybárként” működik, másutt speciális dohányzóhelyiséget tartanak fent, és a sörsátrakban is a mai napig rá szabad gyújtani. A nemdohányzók egészségének védelmében jövő májusig az összes kivételezett vendéglátóhely kötelezően megszűnik, és attól fogva hivatalosan kizárólag a magánjellegű rendezvényeken lehet belső dohányzóhelyiségeket kialakítani.

Házon kívül egyelőre nincsenek korlátozások, ezért az északon fekvő területen az időjárás komolyan befolyásolja fogyasztást. 2011-ben például a drágulás ellenére nőtt a dohánytermékek iránti kereslet, a szakértői vélemények szerint elsősorban éppen a kellemes tavaszi és őszi időjárás miatt. Az élénkülő gazdasági környezetben a dohányosok egyre szívesebben áldoznak napi adagjukra, és ha már a zárt épületekben nem gyújthatnak rá, folyamatosan az eget kémlelik.

 

Forrás:  http://www.washingtonpost.com/business/germanys-most-populous-state-toughens-ban-on-smoking-in-bars/2012/11/29/2b5d37a6-3a49-11e2-9258-ac7c78d5c680_story.html 

 http://www.businesswire.com/news/home/20121130005184/en/Research-Markets-Tobacco-Germany

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. december 06. csütörtök, 17:39
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később