Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Hong Kong: Szponzorok nélkül haldoklik a tenisz PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. december 05. szerda, 11:45

tennisA dohányreklámok betiltása igen hasznos és logikus lépés, azonban a versenyport, különösen a tenisz komolyárat fizet ezért.

Az 1992 és 2002 között évente megrendezett rangos Salem Open például világklasszis teniszezőket vonzott, és a hongkongi sportrajongók a legnagyobbak játékában gyönyörködhettek. Sajnos a kormányzat közvetlen az ezredforduló előtt olyan dohányellenes törvényt fogadott el, amely a nem csak a reklámokat, hanem a gyártók szponzori tevékenységét is betiltotta.

Így nem csodálkozhatunk azon, hogy a bőkezű dohányipari cégek egyre inkább az engedékeny kínai városok felé fordultak, és pár év alatt kivonultak a hongkongi sport világából. Ezzel viszont hatalmas űrt hagytak maguk után, azóta pedig csak jóval kisebb volumenű szponzori szerződéseket sikerült tető alá hozni. Így hiába lépett például a francia BNP Parisbas pénzintézet a teniszversenyek támogatói közé, a jelenlegi keret élvonalbeli játékosok meghívására nem elegendő.

A helyi sportvezetés többször kérte a kormányt, hogy találjon valamilyen módot a támogatók nélkül maradt sportágak megsegítésére. Javasolták, hogy indítsanak speciális sport lottót, vagy vessenek ki a dohánytermékekre célzott illetéket, mindez süket fülekre talált. A kormány továbbra is jól keres a cigarettából befolyó adókon, de a tehetős támogatók elüldözésével több látványos versenysportág is pénzügyi nehézségekkel küzd. Így a tenisz világnapjára, március 4-re meghirdetett BNP Paribas Showdown sem lesz több mint szenior bajnokság a régi profikkal, Ivan Lendl-lel és John McEnroe-val.

 

Forrás:

http://www.scmp.com/sport/tennis/article/1090055/left-field-tobacco-sponsor-ban-has-hurt-sports-over-years
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. december 05. szerda, 11:49
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később