vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Kanada: Füstmentes lesz a világ egyik legszebb szigete? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. november 29. csütörtök, 16:40

cape_bretonA Kanada keleti csücskében fekvő festői szépségű sziget, Cape Breton regionális önkormányzata egy új, dohányzást korlátozó rendelet bevezetését fontolgatja.

Az Új-Skóciához tarozó területen több mint 100 ezer ember él, de a csipkézett tengerpart, az érintetlen hegyes-völgyes táj, a nemzeti park és a különleges skót hagyományok jelentős idegenforgalmat is vonzanak. A most kezdődő téli szezon pedig a természetimádók körében sok újfajta szabadtéri programot kínál. Erre való tekintettel szorgalmazza a helyi önkormányzat tisztségviselője, Clarence Prince, hogy egészségvédelmi okokból minél előbb tiltsák be a dohányzást az összes szabadtéri közösségi helyszínen is. „ Azt kérjük mindenkitől, hogy vigyázzon mások egészségére, és főleg ne dohányozzon azokon a helyeken, ahol sok gyerek tartózkodik. Ezért szeretnénk füstmentessé tenni a helyi korcsolyapályák környékét, a játszótereket, parkokat és a turistautakat.” – érvelt a javasolt rendelet mellett. Bár sokan egyetértenek a tervezett a szigorítással, a helyi önkormányzat felmérése szerint a közösség nagyobb része egyelőre nem érzi magáénak a problémát, és úgy látják, szinte lehetetlen lenne a rendelet betartatni. Ez utóbbit a javaslat fő támogatója, Prince sem vitatja, azonban szerinte ennek ellenére érdemes a füstmentességet mielőbb hivatalos rendeletbe foglalni. Az eltérő vélemények miatt a helyi önkormányzat még várhatóan néhány hónapig halogatja a végső döntést.

 

Forrás:  http://www.cbc.ca/news/canada/nova-scotia/story/2012/11/24/ns-cape-breton-smoking-ban.html
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. november 29. csütörtök, 16:49
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később