Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Bulgária: Országos tiltakozás a dohánytörvény ellen PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. november 29. csütörtök, 16:29

diningNem csak az érintett lakosság, hanem számos üzleti vállalkozás képviselője is részt vett azokon a tiltakozó megmozdulásokon, amelyeket az elmúlt hét folyamán tartottak számos bolgár nagyvárosban.

Szófiában, a parlament előtt szimbolikus üres asztalokat állítottak, ezzel is demonstrálva, milyen mélyen érinti a vendéglátást az idén június elsején bevezetett új dohánytörvény. A tiltakozók hatalmas táblákon hirdették véleményüket: „A tiltás növeli a dohányosok számát!”, illetve „Egyenlő jogokat a dohányzóknak és a nemdohányzóknak!”, és egyhangúan azt követelték, hogy minél előbb állítsák vissza az intézmények, elsősorban a vendéglátóhelyek dohányzó és nemdohányzó helyiségeit.

Az vendéglátásban dolgozók szerint a vállalkozások számára kifejezetten előnyös, ha az állam szigorúan ellenőrzi, mindenhol egyformán betartják-e a füstmentességre vonatkozó előírásokat. Ugyanakkor attól tartanak, hogy a dohányzó vendégek teljes kitiltása végérvényesen tönkreteszi vállalkozásukat. Kétségbeesésükben már a miniszterelnököt is felkeresték, de a kormány egyelőre hallani sem akar semmiféle módosításról. Az egészségügy-miniszter közleményben erősítette meg, hogy a kormány a tiltakozó megmozdulások ellenére sem tervezi a rendeletek enyhítését. Kifejtette, hogy „senki nem korlátozza a dohányzó polgárok jogait, de a lakosság egészségének érdeke mindennél fontosabb, hozzátéve, hogy már éppen elég vita folyt erről”. A képhez az is hozzátartozik azonban, hogy Bulgária lakosságának körülbelül 40 százaléka aktív dohányos, így több millió ember követeléséről van szó.

 

Forrás: 

 http://www.novinite.com/view_news.php?id=145382

 

http://www.novinite.com/view_news.php?id=145418

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. november 29. csütörtök, 16:32
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később