vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Dohány csak receptre? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. november 25. vasárnap, 15:47

receptA túlzott állami szabályozás és a dohányzás elleni hadjárat újabb elképesztő ötletet szült.

Nem elég, hogy napi adagjukkal a dohányosok hatalmas adókat fizetnek, riasztó feliratokkal vagy képekkel szembesülnek minden egyes dobozon, és csak kitartó keresgélés után találnak egy békés zugot, ahol nem fenyegeti őket megrovó pillantás vagy a bírság réme, most – már másodszor – merült fel az a javaslat, hogy kössék állami engedélyhez a dohányzást.

2008-ban az angol Egészségügyi Tanács, most pedig az ausztrál Simon Chapman vetette fel a „dohányzási igazolvány” gondolatát. A University of Sydney kutatója szerint a dohány éppen olyan veszélyes termék, mint a fegyver, egyes vegyszerek vagy akár a receptre írt gyógyszerek. A PloS nevű orvosi folyóiratban közzétett cikkében részletesen kifejti, hogy gyógyszerek esetén mindenki elfogadja azt a tényt, hogy az orvos úgynevezett névre szóló, ideiglenes engedélyt ad arra, hogy a beteg hozzáférjen egy egyébként veszélyesnek minősülő szerhez. Ezért a betegek természetesen fizetnek is, az orvosnak és a patikában egyaránt, és mivel bizonyos gyógyszerek nagyobb mennyiségben egészségre ártalmasak illetve függőséget okoznak, mindenki csak korlátozott mennyiséget birtokolhat belőle. Chapman ezekhez a gyógyszerekhez hasonlítja a dohánytermékeket is, amelyeket javaslata szerint csak különböző szintű engedély birtokában, hetente lehetne „kiváltani”, és kizárólag az engedélyezett mennyiségben.

Bár azzal több szakember is egyetért, hogy a dohány még manapság is túlságosan könnyen elérhető, a cikk kritikusai úgy vélik, hogy a társadalom sehol a világon nem támogatna egy ehhez hasonló időigényes és a dohányos embereket megalázó engedélyezési procedúrát.

 

Forrás:  http://www.ibtimes.co.uk/articles/404596/20121113/license-cigarettes-smoker-smoking.htm
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. november 25. vasárnap, 15:49
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később