patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Washington: Dohánypárti demonstrációt tartottak a patinás egyetemen PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. november 22. csütörtök, 14:20

Kogan_plazLegalább 70 diák és oktató ígérte, hogy biztosan részt vesz azon a kulturált megmozduláson, amit kedden kora délután tartottak a George Washington Egyetem egyik kedvenc találkozóhelyén, a könyvtár előtti Kogan Plazán.

Látványos elemként az központi óra köré gyűlve közösen szívták el ebéd utáni cigarettájukat, aztán pár rövid beszéddel és kisméretű tiltakozó felirattal jelezték, hogy a látszat ellenére nagyon sokan nem értenek egyet a tervezett füstmentes rendelettel.

Az épületeken belül természetesen már ma is tilos rágyújtani, de a tervek szerint jövő ősztől az összes agoraszerű helyről is száműzik a dohányosokat, és a bejáratok közelét is el kell hagyniuk. Az egyik diákszövetség korábban kikérte ugyan a hallgatók véleményét, azonban információhiány miatt a szavazati arány a 20 százalékot sem érte el.

Így igen kérdéses, érvényesnek tekinthető-e az állítás: maguktól a hallgatóktól indult a kezdeményezés és kétharmaduk támogatja a dohányzás további korlátozását. Közben a közösségi oldalakon is folyik egy tiltakozó kampány. Ebben a szervezők arra is felhívják a figyelmet, hogy az egyetemi dolgozókat annak ellenére nem kérdezték meg az ügyben, hogy számukra a szabályok megszegése állásvesztéssel is járhat. „A dohányzás nem egyszerűen csak tevékenység. Meghatározza a személyiséget, és egyben közösségi érzést nyújt. Mi csak egyetemünk zsarnoksága ellen lázadunk!”- hangoztatják.

 

Forrás:  http://www.gwhatchet.com/2012/11/12/students-faculty-to-protest-smoking-ban/

Kép forrása: http://www.flickr.com/photos/gspmgwu/6079481997/

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. november 22. csütörtök, 14:24
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később