vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Szöul: Füstmentesség lépésenként PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. november 22. csütörtök, 12:26

SeoulA közel tízmilliós dél-koreai főváros vezetése - a WHO ajánlásainak megfelelően - egészségügyi és környezetvédelmi okokból a következő években fokozatosan szigorítja a közösségi helyszíneken történő dohányzást.

A „Füstmenetes Szöul” program első lépéseként idén december 8-ától kezdve tilos lesz a 150 négyzetméternél nagyobb alapterületű vendéglátóhelyeken rágyújtani, de a kisebb éttermekben, bárokban és kávézókban 2015-ig még szabad dohányozni. A tervek szerint 2014-re füstmentessé teszik a város területének egy ötödét: 5,700 buszmegállót, 1,900 közparkot és 1,300 oktatási intézmény teljes területét, valamint több mint háromszorosára, körülbelül 90 dollárnyi összegre emelik a tiltott dohányzásért fizetendő bírságot is. Szöul a fejlett országokban szokásos 29 százalék alá szeretné szorítani a férfiak dohányzásának jelenleg igen magas, 44 százalék fölötti mértékét, ezért számos kórházi leszoktató programot hirdet, és arra kéri a központi kormányzatot, hogy minél előbb emeljék meg a cigaretta árát. Szerintük ugyanis ez a dohányzás csökkentésének egyik leghatékonyabb eszköze.

 

Forrás: http://koreajoongangdaily.joinsmsn.com/news/article/Article.aspx?aid=2962315

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. november 22. csütörtök, 12:28
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később