vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Globális egyezmény az illegális dohány ellen PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. november 19. hétfő, 15:36

who-logo-enTöbb mint 170 ország jóváhagyásával a héten életbe lépett az a WHO által kezdeményezett és kidolgozott egyezmény, amely világméretű összefogást hirdet a dohánytermékek hamisítása és illegális kereskedelme ellen.

A hét elején Szöulban tartott nemzetközi ülésen Margaret Chan, a WHO igazgatója szerint a megállapodás teljesen „megváltoztatja majd a játékszabályokat”.

Az aláíró országok a következő öt év során a nemzetközi protokollra alapozva kiépítik saját nyomkövető és figyelő rendszerüket. Minden dohánytermékre egy olyan egységes és eltávolíthatatlan jelzés kerül, amelynek segítségével pontosan végig lehet majd kísérni a termék útját, így az egyes országok közötti hatékony együttműködéssel az illegális termékek könnyedén kiszűrhetők. Az egyezmény azt is előírja, hogy a dohánykereskedelem összes résztvevője, gyártók, kis-, és nagykereskedők mindenhol csak engedélyezett módon működhetnek.

A dohányipari cégeket ezen felül arra is kötelezi, hogy minden esetben ellenőrizzék, vevőjük valóságos és legális piaci szereplő-e, és nem áll-e valamilyen bűnszervezettel kapcsolatban. Chan reményei szerint az egyezménnyel gyakorlatilag „körbekerítik az ellenséget”, és megkezdődik egy romboló hatású, nagy méretekben és magas szinten folyó bűnügyi tevékenység felszámolása.

 

Forrás: http://www.channelnewsasia.com/stories/afp_world/view/1236702/1/.html

Kép forrása: http://www.medicusmundi.org

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. november 19. hétfő, 15:38
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később