Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Felzúdulást kelt a zéró tolerancia PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. november 19. hétfő, 14:32

east_surreyRedhill békés kisváros London déli vonzáskörzetében. A tanév eleje óta mégis egyre gyakrabban panaszkodnak a város északi felén lakók.

A közelükben levő East Surrey College ugyanis az egészséges életmód szlogenjére hivatkozva teljes területén betiltotta dohányzást. Azóta a tizenéveseket oktató szakiskola és továbbképző központ diákjai és tanárai csak a hatalmas, parkosított területet elhagyva, az utcán gyújthatnak rá. Így az utca lett „dohányzó klubszoba”. A bejáratok közelében egyszerre akár 50-60 diák is összegyűlik, és a kerítésnek dőlve vagy az autók motorháztetőjén ücsörögve zavarják a környék nyugalmát.

Sok kisgyermekes családot nem csak a zaj és a füst irritál, hanem a kicsiket akarva-akaratlanul befolyásoló rossz példa is. Ráadásul, hiába panaszkodnak a környéken lakók és a diákok, az intézmény tudomást sem hajlandó venni a problémáról. Továbbra is ragaszkodnak a dohánymentes környezethez, és azt hangsúlyozzák, hogy eddigi leszoktató, felvilágosító kampány rendkívül hatékony volt. Ezt természetesen senki nem vonja kétségbe.

A megkérdezett hallgatók szerint azonban az intézmény azzal, hogy a falain kívülre, az utcára száműzi a dohányosokat, egyáltalán nem növeli jó hírét és nem old meg semmit. Csak balesetveszélynek teszi ki járdáról leszorulókat, és mivel szemetest sem biztosít, a csikket mindenki a földre dobálja. Az eddig békés, rendezett környék pedig egyre piszkosabbá, zajosabbá és feszültebbé válik.

 

Hír és kép forrása:  http://www.thisissurreytoday.co.uk/story-17266448-detail/story.html
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. november 19. hétfő, 14:35
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később