Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Összefogtak a dohánytermesztők PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. november 12. hétfő, 15:20

tobacco_farmKomoly aggodalmat váltott ki a WHO legújabb elképzelése. Legalább 30 millió farmer napi megélhetése kerül veszélybe, ha a november végén Szöulban tartott speciális WHO konferencián elfogadják azt a javaslatot, amely szerint a lehető legtöbb eszközzel, mesterségesen csökkenteni kell a termesztett dohány mennyiségét.

A termőterületek korlátozásán túl többek között szabályoznák a dohánytermesztés idejét, megtiltanák, hogy a gazdák növeljék a hatékonyságot és a hozamokat, illetve javítsák a munkakörülményeket. Mindezen felül szándékosan szétzilálnák a termesztők és a kormányzat közötti együttműködést, és kötelező úgynevezett „rehabilitációs programot” indítanának, amellyel gyakorlatilag arra kényszerítenék a termesztőket, hogy a gazdasági szempontok figyelmen kívül hagyásával más terményre álljanak át. Mindezek ismeretében nem csoda, hogy a Dohánytermesztők Nemzetközi Szövetségének (ITGA) égisze alatt soha nem látott összefogásnak lehettünk tanúi október 29-én, amikor első alkalommal rendezték meg a Dohánytermesztők Világnapját.

A négy kontinensre kiterjedő eseményen a gazdák azt hangsúlyozták, hogy a dohány termesztése országaik életében nem csupán nélkülözhetetlen gazdasági és társadalmi jelentőséggel bír, hanem kulturális hagyományai is vannak. Közösen arra kérték kormányaikat, hogy tiltakozzanak a WHO javaslata ellen, hiszen az – az eltartott családtagokat is beleszámítva – világszerte közel százmillió ember megélhetését veszélyezteti.

 

Forrás: http://www.thisdaylive.com/articles/tobacco-farmers-join-global-campaign-against-who-s-proposal/129506/?

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. november 12. hétfő, 15:27
 

Hozzászólások  

 
0 #1 2013-01-29 11:37
Világunk túlnépesedett, ez részben a WHO -hibája. Dohány hány helyett élelmet akar, de ez nem lesz elég.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később