patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Észak-India: Harc a dohánytermékek ellen PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. november 07. szerda, 14:59

fekete_smoking„A rendőrség, az egészségügy és az oktatáspolitika összefogásával speciális csapatokat alakítunk, amelyek majd állami és területi szinten felügyelik az embereket.

Csökkenteni szeretnénk a dohányzás mértékét, ezért meg akarjuk akadályozni, hogy bárki cigarettát, vagy bármilyen egyéb dohányterméket árusítson, illetve fogyasszon.” – magyarázza a legújabb kormányzati terveket Sushil Kumar Modi, a Magyarországgal azonos nagyságú, északon Nepállal határos indiai Bihár állam vezető politikusa.

Egy dohányzással kapcsolatos, nemzetközi konferencia nemrégiben rádöbbentette, hogy hiába tiltották be májusban a speciális indiai rágódohány-keverék, a gutka használatát, az észak-kelet indiai államban még így is kritikus mértékű a dohánytermékek fogyasztása.

A legutóbbi GATS felmérés szerint Bihár 100 milliós lakosságának 53 százaléka, a férfiak kétharmada rendszeres dohányfogyasztó. Modi javaslatára az állami vezetés különösebb fokozatosság nélkül, azonnali intézkedéseket vezet be.

November elején az iskolákban felvilágosító kampányokat tartanak, hamarosan pedig a szállodák és éttermek tulajdonosai hivatalos értesítést kapnak: mostantól a vendéglátóhelyeken szigorúan tilos a dohányzás, illetve bármilyen dohánytermék fogyasztása. Ha valakit a tilalom ellenére rajtakapnak, nem csupán magát a vétkest, hanem a tulajdonost is megbüntetik.

 

Forrás:  http://www.dnaindia.com/india/report_bihar-to-launch-vigorous-drive-against-tobacco-modi_1758037?
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. november 07. szerda, 15:02
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később