Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Ukrajna: Csökkenő dohányzás PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. október 31. szerda, 14:03

utcan_nemdohanyzojelAhogy közeledik az új dohánytörvény bevezetésének időpontja, egyre többen döntenek úgy, hogy inkább lemondanak problémás és káros szenvedélyükről.

A WHO felmérése szerint 2005-ben még az ukrán férfiak 62 és a nők 17 százaléka dohányzott, öt évvel később már csak 45 illetve 9 százalékuk, ezzel a dohányzási világranglistán is a negyedik helyről a 29.-re kerültek.

 

A statisztikák azt mutatják, hogy ma az országban nyolc és fél millió ember dohányzik, bár ez is jelentős csökkenés a 2008-ban mért tíz millióhoz képest. December 16-tól kezdődően várhatóan tovább csökken a dohányzás mértéke, mivel az új törvény füstmentessé teszi az összes sportlétesítményt, kulturális intézményt, kormányépületet, szállodát, és nem utolsó sorban a vendéglátóhelyek belső termeit. Ezeken a helyeken a hagyományos dohánytermékek mellett a vízipipa és az e-cigaretta használata is tilos.

Megszűnnek az eddig működő dohányzó helyiségek is, az irodaépültek azonban egyelőre kivételt képeznek. Szabad téren pedig továbbra is mindenhol rá szabad gyújtani. Az új szabályok értelmében idén szeptembertől már nem lehet dohányárut reklámozni, októbertől kezdve csak figyelmeztető ábrákkal ellátott cigarettásdobozokat árulhatnak. Már csak a dohánytermékekre kivetett adó emelésének pontos mértéke kérdéses. Az ukrán parlament október elején egy szerény, 2-7 százalékos áremelésre tett javaslatot, ami – az Európában egyedülállóan alacsony cigarettaárakat figyelembe véve – a WHO becslése szerint túlságosan alacsony, és nem befolyásolja a fogyasztási szokásokat. A kutatások alapján a közvélemény azonban egyértelműen a dohányzás korlátozása mellett foglal állást: a lakosság 84 százaléka támogatja a nemdohányzók védelméről szóló új törvényt.

 

Forrás:  http://www.kyivpost.com/content/business/more-people-quit-smoking-as-tougher-measures-adopted-314971.html?
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. október 31. szerda, 14:05
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később