Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Oroszország: Megszokni vagy leszokni? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. október 26. péntek, 14:25

nO_sM_oKingLegalább 44 millió dohányos számára komoly dilemmát okoz, hogyan készüljön fel a 2015-ben életbe lépő szigorú korlátozásokra.

Az orosz miniszterelnök szerint az ország eddig túl lazán vette a dohányzás problémáját, és legfőbb ideje, hogy a világ többi részével együtt Oroszország is a civilizáció irányába haladjon.

 

 

Ennek megfelelően a napokban az orosz kormány egyhangúan jóváhagyta a szigorú törvénytervezetet, és már csak a parlamenti vita van hátra. Az Egészségügyi Minisztérium által előkészített dohánytörvény várhatóan 2014 júliusában lép majd életbe, és fokozatosan az összes közösségi helyszínt füstmentessé teszi: az állami hivatalokat, az oktatási és egészségügyi intézményeket, a kulturális és sportlétesítményeket, a tömegközlekedést, a távolsági vonatokat, repülőgépeket, sőt a játszótereket, szállodákat, piacokat és áruházakat is.

2015-ben pedig már az éttermekben, kávéházakban és sörözőkben is kiteszik a „dohányozni tilos” táblát, betiltják a dohányreklámokat, és emelik a dohánytermékek jövedéki adóját is. „Ha – a szigorú szabályozás miatt – a dohányosok csak egy kis része, például 10 százaléka leszokik, az máris több mint 3 milliárd dollárnyi pluszt jelentene az ország költségvetésében.” – érvel a szigorítás mellett Veronika Szkvorcova, az egészségügyi miniszter. Mivel azonban minden harmadik ember közvetlenül érintett, a törvény végleges szövegéről az orosz Dumában még parázs vita várható.

 

Forrás:  http://rt.com/news/anti-smoking-ban-russia-741/?
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. október 26. péntek, 14:28
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később