Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Ausztrália: Védett strandok – csak füstmentesen PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. október 18. csütörtök, 14:31

vedett_strandMeglepetést tartogat az ausztrál strandolók számára az idei nyár. A zászlókkal megjelölt, strand-őrökkel ellátott, úgynevezett „felügyelt strandok” zömén betiltották a dohányzást.

A hatalmas szigetország 3 szövetségi állama, Nyugat-Ausztrália, az északkeleten fekvő Queensland, és a külön szigeten fekvő Tasmania után hamarosan Victoria kormányzata is füstmentessé teszi a tömegesen látogatott, népszerű partszakaszokat.

A nemdohányzók egészségének és a strandok tisztaságának védelemében hozott új rendelet a tervek szerint még a karácsonyi nyaralóidény előtt életbe lép. A strandolókat árgus szemekkel figyelik, és akit a kijelölt területen belül dohányzáson kapnak, 140 dolláros bírsággal sújtják. Egyelőre az éttermek, sörözők, és kávéházak teraszain továbbra is rá lehet gyújtani, így a nikotinéhes strandolók két úszás között legfeljebb beülnek valahová egy üdítőre vagy kávéra. Legalábbis, amíg a harcias egészségvédők a rendelet további szigorításának szükségességéről meg nem győzik a helyi kormányzatot.

 

Forrás:  http://www.abc.net.au/news/2012-10-11/no-smoking-between-the-flags-on-victorian-beaches/4306642?section=vic
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. október 18. csütörtök, 14:33
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később