patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Janus-arcú Kalifornia PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. október 12. péntek, 16:26

California_700„Elnézést, van tüze?” Egy zsúfolt sörözőben ez a kérdés ma már a legtöbb helyen teljességgel abszurdnak tűnik. Európa és az Egyesült Államok nagy részén is a nemdohányzók védelmében egyre szigorúbban korlátozzák a dohányzást.

A tiszta és gazdag Kalifornia ebben is az élen jár: egy motelben elszívott cigaretta után több száz dollárnyi úgy nevezett „takarítási díjat” számolnak fel.

 

San Francisco-t azonban nem véletlenül tarják a világ legliberálisabb városának. Egy kis kérdezősködés után bárki rátalál az egyik olyan szórakozóhelyre, ahol nem hogy nem tiltják, hanem egyenesen bátorítják a dohányzást. Amerikában a korlátozások mindig is inkább a személyzet, semmint a vendégek egészségét védték. Amennyiben a bárpult mögött dolgozók tisztában vannak a kockázatokkal, közös egyetértéssel megengedhetik, hogy a vendégek a belső helyiségekben is szabadon rágyújtsanak. A kivételezett helyzet a gyakorlatban csak néhány kisebb, magántulajdonban levő sörözőre vonatkozik, de legalább még nem tűntek el végleg az olyan, régi hangulatú, füstös kiskocsmák, ahol még a csapos is elégedettnek tűnik.

15-20 kilométerrel odébb, San Rafael városa viszont éppen a további szigorításokra voksolt a napokban. A társasházak és lakóparkok területén immár a teraszokon, erkélyeken és a közös kertben is tilos a dohányzás, igaz, hogy megfelelő óvintézkedések mellett az egyes lakóközösségek kijelölhetnek egy kinti „füstölőt”. Egy-egy megjelölt hely kivételével szigorúan füstmentes lett az összes park, szabadidőközpont, de a belváros nagy része is, ahol sem a sétálóutcákban, sem pedig a járdákon nem lehet dohányozni. Kivéve, ha az illető folyamatosan halad. Akkor ugyanis jobban eloszlik a füst – állítja Rebecca Woodbury, a polgármesteri hivatal vezető elemzője.

 

Forrás:  http://www.independent.co.uk/news/world/postcard-from-san-francisco-8204835.html 

 http://sanfrancisco.cbslocal.com/2012/10/02/san-rafael-passes-strict-new-smoking-ban/
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. október 12. péntek, 16:29
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később