patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Terjednek a füstmentes sétálóutcák PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. október 10. szerda, 12:32

pearl_streetA Sziklás-hegység lábánál, a természetvédelmi terület határán fekvő Boulder az Egyesült Államok egyik legegészségesebb városa.

Az utcák tiszták és rendezettek, a hegyi levegőt pedig szinte harapni lehet. A belváros dekoratív bevásárló utcáján sétáló lakosokat, turistákat valóban gyakran megdöbbenti az eldobált csikkek látványa, a teraszok közelében szabadon szálló dohányfüst pedig a legtöbb nemdohányzót erősen zavarja.

 

Így érthető, miért éppen Boulderben vetődött fel, hogy - Colorado államban elsőként - egyszerűen tiltsák be a dohányzást a sétálóutca, a Pearl Street Mall teljes hosszán és a szomszédos kis városi parkban. A szeptember végén rendezett vitaesten természetesen egymásnak ellentmondó nézetek csaptak össze.

A városra jellemző egészségtudatos polgárok lelkesen támogatják az ötletet, sőt akár a teljes belvárosra is kiterjesztenék, a dohányosok pedig tiltakoznak és értetlenül állnak a jogaikat sárba tipró felvetés előtt. Szerintük, ha a törvény szerint szabad az utcán dohányozni, akkor ezt bárhol megtehetik.

A Pearl Street mentén sorakozó vállalkozások, még a vendéglátással foglakozók is 3-1 arányban a tiltásra szavaztak, mondván, forgalmukat a 1995-ben bevezetett korlátozások sem csökkentették.

A városi tanács november közepén szavaz a témáról, bevezetésére leghamarabb az év végén kerülhet sor.

 

Forrás:  http://denver.cbslocal.com/2012/09/30/boulder-continues-consideration-of-smoke-free-pearl-street-mall 

Kép forrása:  http://www.9news.com/rss/article/290201/222/Boulder-considers-Pearl-Street-smoking-ban
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. október 10. szerda, 12:34
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később