vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
USA: Perben támadják a dohánytilalmat PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. október 05. péntek, 16:45

kocsma_NE_cigizzRichard Ruth úgy érezheti, igazán mindent megtett üzlete és vendégei érdekében. A népszerű Richard’ Bar and Grill tulajdonosa felszólalt a helyi önkormányzati üléseken, 600 támogató aláírást gyűjtött, de mindez kevésnek bizonyult.

A Dél-Karolinai Charleston nemrégiben megszavazta a város minden vendéglátóhelyére érvényes, kötelező füstmentességet. Így utolsó lehetőségként Ruth a jog eszközéhez folyamodott, és keresetben próbálja megtámadni az októberben életbe lépő rendeletet.

„Nem adom fel, harcolni fogok a jogainkért. Ha kell, kétszer, háromszor is elmegyek a bíróságra. A vendégeimet nem foszthatják meg jogos igényüktől, nekem pedig ki kell szolgálnom őket.” Ruth véleménye szerint a kötelező füstmentesség pont olyan, mint a hírhedt szesztilalom volt. Attól fél, hogy ilyen alapon akár a kötelező alkoholmentességet is megint ráerőltethetik az emberekre. A per kimenetele azonban erősen kétséges.

A város és környéke ragaszkodik a korábbi döntéshez, a hasonló ügyekben a Legfelsőbb Bíróság rendre a helyi önkormányzatra bízta a végső döntés jogát. „Nem baj, már az megéri a fáradságot, ha az üzenetem végre eljut a döntéshozókhoz. Korábban meg se hallgattak, most legalább elgondolkodnak a dolgon” – mondja az elszánt harcoló vendéglős.

 

Forrás:  http://www.postandcourier.com/article/20121001/PC16/121009970/1005/bar-owner-sues-over-smoking-ban
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. október 05. péntek, 16:54
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később