vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Csatát nyertek a dohányosok PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. október 03. szerda, 17:43

bradford_hospitalHat év küzdelem után beismerte vereségét a közép-angliai Bradford hatalmas oktató kórháza, és a teljes füstmentességet feladva a főbejárat előtt egy védett dohányzóhelyet létesített a betegek és látogatóik számára.

Amikor 2006-ban az egész intézmény hivatalosan betiltotta a dohányzást, eltávolították a korábbi kis dohányzó épületet, így a cigarettázók – más lehetőségük nem lévén – éveken át a bejáratok közelében voltak kénytelenek rágyújtani. Az állandó kérések, sőt szigorú figyelmeztetések ellenére sem hagytak fel szenvedélyükkel, és gyakran inzultusnak érezték, hogy olyasmit akarnak megtiltani nekik, ami egyébként törvényileg nem tilos.

A füstös bejárat viszont érthető módon a nemdohányzókat zavarta, és számtalanszor panaszt is tettek emiatt. A kórház igazgatósága végül mérlegre tette az eltérő, de jogos igényeket, és salamoni döntést hozott. Továbbra is ragaszkodnak az eddigi füstmentes stratégiához, így a dolgozók például csakis pihenőidejükben, az intézményen kívül gyújthatnak rá, próbaképpen azonban a főépület előtt egy újszerű, modern, kültéri dohányzókabint állítottak fel. Ha ez beválik, a kórház még továbbiak felállításától sem riad vissza. Szigorúan a passzív dohányzás elkerülése érdekében.

 

Forrás:

http://www.thetelegraphandargus.co.uk/news/9957422.Bradford_hospital_chiefs_give_up_on_smoking_ban_in_grounds/?ref=rss

Kép forrása:

http://www.guardian.co.uk/healthcare-network/2011/jun/22/bradford-teaching-hospitals-nhs-foundation-trust-profile

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. október 03. szerda, 17:45
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később