patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Skócia: Enyhülhet a drákói szigor? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. október 03. szerda, 11:20

scottishHetente három, összesen eddig legalább 800 kisebb-nagyobb söröző ment tönkre, mióta 2006-ban – az Egyesült Királyságban elsőként – Skóciában szigorúan füstmentes minden vendéglátóhely.

Természetesen senki sem sírja vissza a népszerű kiskocsmák füstös világát, azonban az utóbbi években olyan forradalmian új szellőztető és légtisztító berendezések láttak napvilágot, amelyek szinte minden szennyezőanyagot képesek a levegőből kiszűrni. Ilyen modern szellőzőrendszerek használata mellett akár enyhíthetnének az eddigi rendeleten, és újra engedélyezhetnék az elkülönített dohányzóhelyiségek kialakítását. Ezt kérelmezi az a szabadelvű lobbi csoport, amely a napokban a Skót Parlamentnek nyújtott be az ügyben petíciót.

Alátámasztásul kifejtették, hogy az új, európai levegőminőségi sztenderdek nem a dohányzás tilalmát írják elő, hanem a beltéri levegő megfelelő tisztaságát. Az egyre fejlettebb technológiai megoldásokkal azonban, mint minden más szennyezőanyag, úgy a dohányfüst is remekül szűrhető, tisztítható. A tapasztalatok szerint a dohányzási tilalom kevés embert szoktatott le a dohányzásról, viszont rengeteg vállalkozást tönkretett. Talán a honatyák is belátják: ma már lehet, sőt érdemes az eddigi szabályokon változtatni.

 

Hír és kép forrása:  http://www.scotsman.com/news/health/scottish-government-urged-to-review-smoking-ban-1-2540750
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. október 03. szerda, 11:24
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később