Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Ausztria: Kdolsky egészségügyi miniszter szerint "hasztalan" a dohányzási tilalom a vendéglátóiparban PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2008. március 04. kedd, 01:07

A Die Presse cikke, 2008. február 24.

 

Andrea Kdolsky, az osztrák egészségügyi miniszter úgy véli, hogy „hasztalan" a vendéglátóiparban bevezetett dohányzási tilalom, hozzátéve, hogy pl. Olaszországban sem csökkent a dohányzás elterjedtsége a dohányzási tilalom hatására. Kdolsky miniszter megjegyezte, hogy jelenleg nincs olyan tanulmány, ami bizonyítaná, hogy a vendéglátóipari egységekben érvényes dohányzási tilalom hatással volt a dohányzási szokásokra. Megemlítette, hogy nem bizonyítottak azok a jelentések sem, melyek szerint a passzív dohányzás akár évi száz halálesetet is okozhat. (Szerk. megjegyzése: Lehet, hogy még a Füst-mentes Partnerség által létrehozott, és az Európai Szív Hálózat (European Heart Network) által támogatott Félre a füst-függönnyel (Lifting the Smokescreen) c. publikációban megadott évi 268 korai elhalálozás is alulbecsült érték. Az Oszrák Dohányzás és Egészség Tanács bizonyítékot talált arra, hogy a Egészségügyi Minisztérium egyszerűen a dohányipar adatait másolja le.) Kdolsky miniszter Olaszországot hozta fel példának a dohányzási tilalmak kudarcára, ahol a dohányzás mértéke nem csökkent. Azonban rácáfol állításaira az olasz Egészségügyi Minisztérium legfrissebb jelentése, mely szerint 50 millió csomaggal kevesebb cigarettát adtak el 2007-ben, mint 2006-ban, és a szívinfarktusok száma is csökkent a dohányzási tilalom 2005 elején történő bevezetése óta.

Az eredeti cikk eléréséhez kattintson ide.

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később