Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
USA: Hol gyújthatok rá? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. szeptember 17. hétfő, 13:45

szetdobalt_cigicsikkAmikor a kórház egész területét füstmentessé tették, a dolgozók – jobb ötlet híján– a szomszédos ház kertjében rendezték be új dohányzójukat.

Szép időben az előkertet, esőben a szűkös kukatárolót, vagy akár a verandát használják. Azóta éjjel-nappal zaj van, állandó a jövés-menés, a hangos beszéd és persze szanaszét dobált szemét hever mindenütt: papírpohár, csokipapír, sőt, mivel a ház pont a sürgősségi osztállyal szemközt fekszik, a földre hajított sebészkesztyű és kötszer sem ritka látvány.

Eddig a lakók minden panaszát félresöpörték, sem a kérés, sem a hangos veszekedés nem oldott meg semmit. „Az külön bosszantó, hogy pont az egészségügy teszi ezt velünk. Orvosok, mentősök és ápolók, hivatásos gyógyítók, akik bennünket viszont lassan az őrületbe kergetnek.” – panaszkodik a helyzet fonákságára a ház egyik lakója, Mike Musick. Társa, Kat Gridly, aki egyébként maga is cigarettázik, leginkább a magántulajdon elleni rombolást tartja bosszantónak.

Hiába tett ki hamutartó dobozokat, a kertje mégis folyton szemetes. Tulajdonképpen ki a felelős a Syracuse-ban kialakult helyzetért? A megyei törvény még 2009-ben kimondta, hogy „mindenki egészsége védelmében” szigorúan tilos a kórházak 30 méteres körzetében, a járdán, úttesten, parkolókban vagy bármilyen parkosított területen dohányozni.

Azóta helyi vezetés már a tiltás kiterjesztésének részletein dolgozik, ugyanakkor arról a lényegi kérdésről még nem döntöttek, hogy egyáltalán jelöljenek-e ki engedélyezett dohányzó zónákat. Ha a kórházi dolgozók az összes szabályt betartják, az egyetlen udvarias megoldás az marad, ha a telket határoló, alacsony kis kerítésen ülnek vagy állnak. „Hivatalosan csak itt szabad rágyújtani: a kórházon kívül, a járdán túl. Ez nyilvánvalóan abszurd! Nem is értem, miért nem jelölnek ki nekünk egy helyet?”

A kórház vezetése szerint létezik ugyan egy-két távol eső, engedélyezett zóna, ezekről azonban senki nem tud. A kórház vezetősége pedig a fenti problémán lepődött meg. Ígéretük szerint hamarosan intézkednek. Vajon újabb tiltó táblákat helyeznek ki?

 

Hír és kép forrása:  http://www.syracuse.com/news/index.ssf/2012/09/st_josephs_hospital_smoking_ba.html 

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 17. hétfő, 13:49
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később