vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A dohánytilalom zavarná az őslakosokat PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. szeptember 11. kedd, 14:54

duluthAz amerikai Felső-tó mellett fekvő város, Duluth vezetése megelégelte a festői környezet szennyezését, és - amennyiben a szeptemberi ülésen a képviselők megszavazzák – helyi rendelettel hamarosan betiltják a dohánytermékek fogyasztását a tóparti sétányon és környező parkokban.

A tiltás nem csak a cigarettára, hanem például a rágódohányra is vonatkozna, sőt a biztonság kedvéért tulajdonképpen bármire, amit szívni vagy füstölni szoktak.

A városban vagy környékén élő amerikai őslakosok azonban szentként tisztelik a tavat, és számukra a hagyományos tóparti meditáció része a rituális dohányzás. „Itt a füst is mást jelent. Ha imádkozunk, füsttel teremtünk lelki kapcsolatot. Mi nem csak szívjuk a dohányt, hanem más, ősi rítusaink is vannak.

Ha teljesen betiltják a dohányt, azzal a mi hagyományos lelki, vallási gyakorlatunkat korlátozzák.” – foglalja össze közössége véleményét az anishinabe indián ősöktől származó Christina Woods.

A helyi lakosság megosztott a kérdésben. Egyesek szerint a cigarettafüst és az eldobált csikkek nem illenek a kellemes környezetbe, mások viszont az egyéni szabadságra hivatkozva továbbra sem korlátoznák a dohányzókat a tópart mellett: „Már úgyis annyi helyen tilos rágyújtani, legalább a szabad levegőn ne legyen korlátozás!” Duluth egyébként lassan egy évtizede arra kéri a lakosokat, hogy a parkokban lehetőleg senki ne cigarettázzon. Eddig ez csupán táblákra írt kérés volt.

Mostantól vajon rendelet lesz?

 

Forrás:

http://www.twincities.com/localnews/ci_21423290/duluth-considers-smoking-ban-lakewalk-adjacent-parks

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 11. kedd, 15:16
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később