Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Libanon: Heves indulatokat váltott ki az új korlátozás PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. szeptember 07. péntek, 11:40

Lebanon_zaszlojaA „dohányosok paradicsomának” nevezett országban komoly társadalmi ellenállást váltott ki a most hétfőn életbe lépett szigorított dohánytörvény.

Egy évvel az után, hogy a nemdohányzók védelmében a középületeket, repülőtereket, kórházakat, iskolákat füstmentesnek nyilvánították, a parlament tovább szigorította a dohányzással kapcsolatos szabályokat. Mostantól – „az európai normáknak megfelelően” – az általános reklámtilalom mellett a kávézókban, éttermekben és bárokban is csak a szabadban, a teraszon lehet dohányozni.

Azonban egy olyan országban, ahol a cigarettán és szivaron kívül a vízipipa is a hagyományos kultúra részét képezi, ezt a hatóságoknak korántsem lesz könnyű betartatni. A folyamatos gazdasági és politikai válságok időszakában az emberek különösen igénylik a zavartalan füstölés nyugalmát, és a kávézók, bárok, kellemes közösségi helyszínként, ezt még a zűrzavaros helyszíneken is kivételesen jól szervezetten biztosítják.

A férfi lakosok közel 50, a nők 30 százaléka rendszeresen dohányzik, ráadásul a dohányáru olcsó és mindenki számára elérhető, így érthető az általános felháborodás: „Még ettől az örömtől is meg akarnak fosztani bennünket!” A közelgő téli időszak jogosan aggasztja mind a vendégeket, mind a vendéglátósokat, hiszen ilyenkor az időjárás még a Közel-Keleten sem alkalmas a kinti üldögélésre. A módosított törvény szerint a tetten ért szabályszegőket 90 dollárra (kb. 20 ezer forint), a füstös vendéglátóhelyek tulajdonosait pedig 900-tól akár 2.700 dollárig terjedő összegre (200-600 ezer forint) büntethetik.

A vendégforgalom várható zuhanása miatt a vendéglátó ipari dolgozók a napokban a fővárosban tiltakozást szerveztek, a vendégek pedig – más környékbeli országhoz hasonlóan –valószínűleg tömegesen fittyet hánynak az új szabályozásra. Legalábbis, amíg a minimálisan szükséges 256 ellenőrző csoport helyett a felügyeletet mindössze 10 bevethető rendőrtiszt biztosítja.

 

Forrás: http://uk.news.yahoo.com/lebanon-smoking-ban-takes-effect-sparking-anger-170347109.html

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 07. péntek, 11:43
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később