vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Jönnek az elrettentő cigarettás dobozok – vélemény interjúk - PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. augusztus 30. csütörtök, 15:03

Szeptember elsejétől csak képes figyelmeztetéssel ellátott csomagolással szabad dohányterméket gyártani, 2013. január elsejétől pedig csak ilyenek lesznek forgalmazhatóak.

Demjén Tibor szerint a képekkel kombinált feliratok jóval hatásosabbak. Különösen a fiataloknál szeretnék ezzel is elérni, hogy ne gyújtsanak rá. A dohányosoknál az a cél, hogy vegyék figyelembe a nemdohányzókat is, illetve hogy motiválják őket a dohányzásról leszokásban.

Összesen 14 szöveges felirat van, ehhez szövegenként három kép tartozik, vagyis a szeptembertől gyártandó cigisdobozokon 42 kombináció lesz látható. Az európai uniós tagországok számára egységesen előírt képanyaggal készült figyelmeztetéseknek három csoportja van. Az egyik a dohányzás egészségkárosító hatásainak tüneteit mutatja be, például daganatok, tüdőrák képével. A másik csoport a passzív dohányzás ellen szól, például egy gyermek oxigénmaszkban való ábrázolása révén. A harmadik csoport a nőkhöz, férfiakhoz speciálisan szól, például egy lekonyuló cigaretta képével. A csomagolásokon feltüntetik majd a leszokásban segítséget nyújtó honlap, illetve telefonos vonal elérhetőségét is.

Az OEFI által hazánkban végzett felmérés alapján az EU-s képanyag megfelelő arra, hogy elrettentse az embereket a dohányzástól. A magyar felnőttek 55,5 százaléka el szokta olvasni a cigarettásdobozokon feltüntetett figyelmeztető feliratokat, és a válaszadók háromötöde úgy vélte, hogy a képes egészségvédő feliratok visszatartó erővel bírnak.

Megkérdeztünk járókelőket az elrettentő képekről, hogy mennyire tartják hatásosnak, és kevesebbet dohányoznának-e, ha ilyen termékeket forgalmaznak majd.


Új dizájnt kapnak a dohánytermékek szeptembertől.

Kevesebbet dohányozna ha bevezetik?

 


       

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. augusztus 30. csütörtök, 15:10
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később