Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Túlélési stratégiák füstmentes időkben PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. augusztus 24. péntek, 12:07

barA Sziklás-hegység nyugati szélén fekvő Boise városában még mindig sokan bosszankodnak a januárban bevezetett dohányzási tilalom miatt – derül ki az Idaho Statesman című újság felméréséből.

Az elmúlt 7 hónap folyamán a legtöbb vendéglátóhely forgalma erősen lecsökkent, és – az új, nemdohányzó vendégek megjelenése ellenére is – csak a korábbi 30, legjobb esetben 80 százalékát éri el. Nem is csoda, hiszen sok dohányos inkább átszokott a szomszédos kisvárosok hagyományosan füstös étkezdéibe és sörözőibe, amelyek hónapok óta meghosszabbított nyitva tartással, nyereségesen működnek. Boise-ban pedig különféle trükkökkel, ötletekkel a túlélésért küzdenek.

A legtöbb sörözőben a parkoló egy részén vagy az épület mellett alakítottak ki egy magas kerítéssel szeparált dohányzóhelyet, a tulajdonos pénztárcájától függően akár párásítókkal, illetve hősugárzókkal ellátva. Ha a dohányzóban csak füstölni szabad, és inni nem, a vendégek hamar elpártolnak, tehát ez a tapasztalatok szerint nem megoldás.

A túlélés legbiztosabb módja az, hogy ha egy vendéglátóhely a füstmentes rendelet betartása mellett olyan szolgáltatással rukkol elő, amelyet a városban sehol máshol nem kínálnak: ilyen például egy profi biliárd terem, vagy a tisztára festett, otthonos környezet. Azzal azonban a megkérdezett vendéglátósok, tulajdonosok és alkalmazottak zöme egyetért, hogy a vesztésegeken kívül a rendelettel a legnagyobb problémájuk az, hogy a kormányzat olyasmibe szól bele, amire nincs törvényes joga. Alkotmányellenes, ha elő akarják írni, melyik vállalkozás hogyan működjön. „Senki nem állítja, hogy nem fontos az egészség védelme, de nem dönthetik el helyettünk, hogy mit tegyünk és mit nem a saját egészségünk védelmében!” – foglalja össze az általános vélekedést az egyik nem dohányzó törzsvendég.

 

Forrás:  http://www.idahostatesman.com/2012/08/13/2229767/boise-ban-still-irks-smokers-bar.html
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. augusztus 24. péntek, 12:09
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később