Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Dohánymentes generáció? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. augusztus 23. csütörtök, 17:32

no_smoking_manBár az ötlet eredetileg a szingapúri egyetem egyik professzorától származik, Ausztrália máris komolyan fontolgatja, hogy a jövőben elérhetetlenné teszi a dohányárut a fiatalok számára.

Az egyik szövetségi állam, Tasmania független Törvényhozó Tanácsa már el is fogadta a „Dohánymentes 2000-es generáció” tervét. A hamarosan kormányzati vitára kerülő javaslat alapján a 2000 után született fiatalok - nagykorúságuk elérése után - 2018-tól kezdődően sem vásárolhatnának majd cigarettát vagy egyéb dohányárut, így felnőhetne egy teljes generáció úgy, hogy szinte nem is találkozna dohánytermékekkel.

A szokatlan javaslat természetesen többféle reakciót eredményezett. A fővárosi újság, a Canberra Times nem reprezentatív felmérése szerint az új tervet a közel 30 ezer válaszadó 63 százaléka kitűnő, illetve 7 százaléka jó ötletnek tartja, és 4 százaléknyi semleges válasz mellett csupán 26 százalék utasítja el. Természetesen a megvalósításra 6 év áll rendelkezésre, addig van még idő arra, hogy az érintett fiatalok mellett a dohányipart és a kereskedőket is fokozatosan a javaslat oldalára állítsák. Akadnak azonban józan ellenzők is. Ha a tilalom csak egy bizonyos csoportra vonatkozik, nem sérül az egyenjogúság elve?

 

Forrás:  http://www.canberratimes.com.au/national/bid-to-ban-cigarettes-for-anyone-born-after-2000-20120822-24liy.html
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. augusztus 23. csütörtök, 17:34
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később