vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Svájc füstmentesség: igen vagy nem? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. augusztus 23. csütörtök, 11:57

svajc_zaszlo_pecsetKözel két éves előkészítés és 116 ezer támogató aláírás után elkészült az a dohányzással kapcsolatos törvényjavaslat, amelyről szeptember 26-án Svájcban országos szavazást rendeznek.

A kezdeményezés szerint a nemdohányzók védelme érdekében füstmentessé tennék az összes zárt közösségi teret: a vendéglátóhelyeket, kórházakat és a munkahelyeket. A javaslat megengedné ugyan, hogy dohányzó helyiségeket, úgynevezett „fumoir”-okat alakítsanak ki, de csak abban az esetben, ha sem pincér, sem senki más nem dolgozik bennük. Ugyanígy a magánhasználatú helyiségek és irodák csak abban az esetben kapnának a kötelező füstmentesség alól felmentést, ha azt kizárólag a dohányos maga használja.

A dohányzás korlátozása igazából nem lenne újdonság, mivel nyolc kanton már korábban hasonló szabályozást vezetett be, azonban az országos szintű, egységes törvényt eddig a legtöbb parlamenti képviselő hevesen ellenezte. Véleményük szerint a dohányzás ügye az egyes kantonokra tarozik, és egy országos rendelet sértené Svájc szövetségre és autonómiára épülő berendezkedését, mások pedig az esetlegesen életbe lépő szigorítások negatív gazdasági hatásai miatt aggódnak. Külföldi példák alapján nem is alaptalanul.

 

Forrás: http://www.thelocal.ch/page/view/voters-head-to-the-polls-over-proposed-smoking-ban#ől
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. augusztus 23. csütörtök, 12:02
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később