patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Adelaide: Füstmentes belváros PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. augusztus 23. csütörtök, 11:30

rundle_mall_adelaideAusztrália déli részén fekvő nagyváros, Adelaide önkormányzata augusztus első napjaiban szigorú szabályozást vezetett be a népszerű bevásárlóközpont, a Rundle Mall egész környékén.

A népszerű sétáló negyed szélén, a tereken és mind a nyolc környező utcácskában kitették a „Dohányozni tilos” táblát, és leszerelték az összes hamutartó tálcát is. Ezek közül néhány a bejárati részekre vándorolt, ahol a dohányosok a bevásárló körút vagy baráti találkozók előtt még egy utolsó slukkal vigasztalódhatnak.

A márciusi online felmérésben résztvevők 77 százaléka támogatta a füstmentes belváros ötletét, azzal a feltétellel, hogy először próbaidőszakot biztosítanak a dohányosok számára. Így jövő februárig nem lesz büntetés: a tiltott helyen dohányzókat csupán a cigaretta eloltására kérik, és egy szórólapot adnak a kezükbe, amely a rendelet részleteit tartalmazza.

A polgármester boldogan üdvözölte a „kulturális változást” és szerinte az a tény, hogy a város 1 százalékában tilos a dohányzás, egyáltalán nem igazságtalan. Az viszont tény, hogy ez a kis terület évi több mint 25 millió látogatót vonz! A büntetésmentes időszak jogosultságáról és idejének esetleges meghosszabbításáról a szavazás tovább folytatódik. Már csak az kérdés, hogy a dohányosok hol hallathatják a hangjukat?

 

Hír forrása:

http://www.adelaidenow.com.au/news/south-australia/adelaide-city-council-smoking-ban-begins-in-rundle-mall/story-e6frea83-1226443896060

http://www.adelaidenow.com.au/adelaide-city-council-approves-smoking-ban-in-rundle-mall/story-e6frea6u-1226311821196


Kép forrása: http://rundlemall.com.au/about/index.shtml

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. augusztus 23. csütörtök, 11:32
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később