Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Ki a főnök a parkoló autókban? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. augusztus 15. szerda, 14:26

cigizes_autoMeglepően szigorú rendeletet hozott a Dallastól 20 kilométerre, keletre fekvő kisváros, Sunnyvale önkormányzata.

Miután kemény vita után úgy döntöttek, hogy a városi tulajdonú épületek környékén, például a polgármesteri hivatal, vagy a könyvtár előtt, illetve a parkok egész területén betiltják a dohányzást, érdekes elvi kérdés merült fel: szabad-e rágyújtani az itt leparkolt autókban?

 

A dohányosok zöme természetesen elfogadja a nemdohányzók védelmében hozott szabályokat, ám a parkoló autókra vonatkozó döntéssel nem értenek egyet. „Szerintem a bejárat közelében jogos a tilalom, de a saját autómban? Én ezt túl erősnek érzem!” – vallja többek nevében az egyik látogató.

Érzésük szerint az autóban a sofőr diktál, és nem az önkormányzat. Bár az önkormányzat végül 3-2 arányban megszavazta a tiltott zónában parkoló gépjárművekre is kiterjesztett rendeletet, egyelőre még maga a város vezetője sem tudja, hogy is lehetne ezt igazából az emberekkel betartatni. Mielőtt a vitát véglegesen lezárnák, illetve - a tervek szerint - a város egyéb közösségi helyszíneit, például az éttermeket is szigorúan füstmentessé tennék, igyekeznek pontosan felmérni a lakosok hozzáállását és véleményét. Dohányzókét és nem dohányzókét egyaránt.

 

Forrás:  http://www.nbcdfw.com/news/local/Sunnyvale-Bans-Smoking-in-Parks-Town-Facilities-165342926.html
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. augusztus 15. szerda, 14:28
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később