patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Uruguay: hatékonyságból jeles PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. augusztus 12. vasárnap, 19:26

uruguayAz elmúlt pár évben Uruguay tudatos stratégiával és összetett intézkedésekkel elérte, hogy egy WHO keretében készített felmérés szerint – a dohányzással kapcsolatos szabályozások hatékonyságát vizsgálva – világelső legyen.

Csökkenő és egyre tudatosabb fogyasztást eredményezett az az átfogó intézkedés csomag, amely nemcsak korlátozásokat, például, adóemelést, a reklámok, márkabemutatók és promóciók általános tilalmát, valamint füstmentes zárt közösségi tereket vezetett be, hanem különféle felvilágosító kampányokkal és a cigarettásdobozokon elhelyezett feltűnő ábrákkal a tudatos vásárlói magatartást is erősítette.

Jelenleg Uruguayban egyedülállóan nagy és a dobozok mindkét oldalának 80 százalékát elfoglaló ábrák figyelmeztetik a vásárlókat a dohányzás hatásaira. A legutóbbi felmérés során kiderült, hogy a nagyméretű ábrákat a vevők legalább 70 százaléka észleli, 43 százalékukat figyelmezteti, és 30 százalékukat egyenesen a leszokásra ösztönzi, természetesen elsősorban saját egészségük védelmében (79%). Ugyanakkor 2011-re az egészségtudatos magatartás Uruguayban már olyan magas szintre jutott, hogy a dohányosok kétharmada szíve szerint még a mostaninál is szigorúbb intézkedésekkel védené a nemdohányzók egészségét.

 

Forrás:  http://www.medicalnewstoday.com/releases/248603.php
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. augusztus 12. vasárnap, 19:28
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később