Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Demokratikus hozzáállás PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. augusztus 12. vasárnap, 16:17

montagu_hospitalÚgy tűnik, bevált a titkos ellenállás taktikája: a „neveletlen” dohányosok olyan hatékonyan szekírozták hónapokon át a közép-angliai Mexborough Montagu kórház dolgozóit, hogy az igazgatóság végül megadta magát.

Jelenleg a kórház teljes területén dohányzási tilalom van érvényben, és a betegek, látogatóik, sőt a dolgozók is csak az intézmény elhagyása után gyújthatnak rá.

A dohányosok mindezt olyan rossz néven veszik, hogy dacból vagy kényszerből folyamatosan ellenállnak. Csoportosan füstölnek a bejárati ajtóknál, sőt néha még egyes kórtermek, vagy irodai ablakok előtt is. Ha pedig rájuk szólnak, csak hangos szitkozódás a válasz.

A kórházon kívül füstölők sem jobbak, ők jobb híján szanaszét szórják csikkjeiket, nem kis gondot okozva ezzel a városnak. Egy idő után a kórház vezetése kénytelen volt beismerni, hogy a helyzet tarthatatlan, és most „gyakorlatias és hatékony megoldásokat keres”.

Az igazgató-helyettes elmondása szerint egy kórházban az egészség védelme ugyan a legfontosabb, de kénytelenek azt is figyelembe venni, hogy sok rendszeres dohányos rá akar gyújtani, főleg, ha például szeretett családtagjáért aggódik. A betegek számára viszont egyenesen káros, sőt életveszélyes, ha hideg, esős időben ácsorognak a kint az utcán. Éppen ezért a kórház vezetősége a napokban úgy döntött, vitát nyit a kérdésről: maradjon-e a jelenlegi szabályozás, illetve mit és hogyan változtassanak? Pár hónapon át várják a véleményeket és konstruktív javaslatokat, majd ezek ismeretében döntenek az új szabályozásról. Mindenkit meghallgatva, demokratikusan.

 

Forrás:  http://rotherhamadvertiser.co.uk/news/92355/smokers-abusing-mexborough-montagu-hospital-staff-.aspx

Kép forrása: http://www.dbh.nhs.uk/Library/MediaServicesImages/montagu.jpg

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. augusztus 12. vasárnap, 16:19
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később