patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Hasznot hoznak az átszokott dohányosok PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. augusztus 12. vasárnap, 16:05

barMiután az autóversenyekről híres Indianapolisban életbe lépett a szigorú, füstmentes rendelet, a szomszédos kisváros, Beech Grove kocsmáiban hirtelen megugrott a forgalom.

A tulajdonosok annyira megörültek a nem várt fellendülésnek, hogy félretették korábbi aggályaikat, és a városi tanács hétfői ülésén határozottan a kocsmai dohányzás további engedélyezése mellett érveltek.

 

A város polgármestere szomorúan vette tudomásul, hogy ezúttal a kocsmárosok az egészség védelme helyett inkább az üzleti haszonra szavaztak. Az állami szabályozással összhangban a kisváros a legtöbb vállalkozása természetesen füstmentes, a további tiltásokat azonban az 5 söröző és 4 klub egyelőre leszavazta.

Bár a polgármester mellett a lakosok egy része sem örül a döntésnek, a legtöbben megértik, hogy a teljes dohányzási tilalom nem csak a szórakozóhelyek forgalmát, és egyúttal a városka hasznát csökkenti, hanem korlátozza a vállalkozások és az emberek szabadságát is.

„Még a legtöbb nemdohányzó vendégünk is azt szereti, ha maga választhat. A polgármester legfőbb feladata a vállalkozások védelme. Ha túl szigorú szabályokat akar, a benzinkúton kívül mindenki lehúzhatja a rolót!” – érvel az enyhébb korlátozás mellett a városka egyik patinás bárjának tulajdonosa. Így Beech Grove-ban esténként tovább pezseghet az élet.

 

Forrás:  http://www.indystar.com/article/20120807/LOCAL1801/208080310/Beech-Grove-rejects-smoking-ban-welcomes-Indy-smokers
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. augusztus 12. vasárnap, 16:07
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később