patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Mostantól a szaúdi királyság is korlátoz PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. augusztus 09. csütörtök, 13:54

shishaIdén augusztus elsejétől Szaúd-Arábiában új, királyi rendelettel korlátozzák a dohányzást az ország teljes területén.

A belügyminiszter, Ahmed bin Abdulaziz herceg közlése szerint mostantól a kormányzati és egyéb középületekben, valamint a kereskedelmi övezetek nagy részén is tilos a dohányzás.

Ráadásul nem csak a bevásárlóközpontok és áruházak teljes területe válik teljesen füstmentessé, hanem mindenféle zárt közösségi terület, így az éttermek és kávézók is. A rendelet külön kihangsúlyozza, hogy a tiltás nem csak a cigarettára, hanem a népszerű vízipipára is vonatkozik.

Az ízesített dohány fogyasztására szolgáló elegáns készülék, a ’shisha’, a közel-keleti kultúra szerves része, és az utóbbi időben az ifjúság körében is rendkívül népszerű. A felmérések adatai szerint Szaúd-Arábiában közel 6 millió ember, főleg férfi dohányzik, és ebből 800 ezer fő húsz éven aluli középiskolás vagy egyetemista. Az új szabályozás elsősorban az egészség általános védelmére irányul, és fő célja, hogy a fiatalok körében csökkentse mind az aktív, mind a passzív dohányzást, így megtiltotta a 18 év alatti fiatalok cigaretta-vásárlását is.

Mivel az eddigi dohányzással kapcsolatos felvilágosító kampányok kevés sikerrel jártak, a kormányzat most a szigorú szabályozásban bízik. A kérdés már csak az, hogy fogadja mindezt a lakosság?

 

Forrás:  http://gulfnews.com/news/gulf/saudi-arabia/saudi-arabia-stresses-ban-on-public-smoking-1.1056087
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. augusztus 09. csütörtök, 13:56
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később