patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A Skótok szerint fukarság lenne a fokozott dohány-szigor PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2007. július 11. szerda, 01:05

Egy Skóciában nemrég végzett felmérés szerint a lakosság 87%-a véli úgy, hogy a jelenleg hatályos nyilvánoshelyi dohányzást szabályozó törvények már épp elég megszorítást jelentenek.

 

A lakosság túlnyomó többsége elveti a tervezett további szigorításokat, azaz nem támogatná az dohányzás betiltását autókban, nyilvános közterületeken (járdákon és parkokban), a pubok, klubbok és munkahelyek előtt. A dohányosok érdekeit képviselő Forest csoport felkérésére a Populus közvélemény-kutató cég által végzett felmérés szerint 10 felnőtt skótból közel 9 véli úgy, hogy elégséges mértékű a jelenlegi szigor*. 63%-uk találja nagyjából elfogadhatónak a jelenlegi szabályozást, 24%-uk gondolja túlzónak, és csupán 11%-uk szerint kellene további szigorítást bevezetni.

Neil Rafferty, a Forest szóvivője az alábbi megjegyzést fűzte a felmérés eredményeihez: ’A skót közvélemény világosan kimutatta, hogy ami sok, az sok. A dohányosok könnyű célpontnak tünnek, de mi is szavazók vagyunk, és sokan közülünk megelégelték, hogy állandóan kioktatnak minket, és úgy bánnak velünk, mint a leprásokkal.’

*1.010 fős, 18 év feletti véletlenszerű mintán végezték a telefonos kutatást, melyet aztán a Skót lakosság demográfiájának megfelelően súlyoztak. A minta dohányzó csoportja a nagy-britanniai átlagnak felelt meg (24% rendszeres dohányos, 8% alkalomszerű, 23% leszokott és 47% nemdohányzó)

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később