patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
USA: Egyre dohányellenesebb a felsőoktatás PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. július 30. hétfő, 17:14

USA_university2011. január óta majdnem megduplázódott azoknak az amerikai egyetemeknek és főiskoláknak a száma, ahol nem csak az épületeken belül, hanem a campus egész területén, a szabad levegőn is tilos a dohányzás minden formája.

Az önbevalláson alapuló statisztikai adatok szerint ma az összes főiskola és egyetem fele-harmada – ez körülbelül 770 intézmény – teljesen füstmenetes, néhányuk még a rágódohány fogyasztását is tiltja.

A nemdohányzók védelmével természetesen mindenki egyetért, azonban a teljes tiltást sokan a dohányosok jogainak csorbításaként, sőt egyenesen zaklatásként élik meg. Véleményük szerint egyrészt a főiskolák és egyetemek célja az oktatás, és nem a kioktatás, másrészt ameddig a dohányzás jogilag engedélyezett, a diákok szerint az intézmények sem tilthatják meg azt. Főleg felnőtteknek. Ennek ellenére ma már a főiskolások jószerével tényleg csak a városban bérelt lakásokban és szórakozóhelyek közelében gyújthatnak rá. Bár a szabályok megszegőit először általában csak megróják, a visszaesőkkel szemben az intézmények már gyakran hivatalos lépéseket tesznek.

A legerősebb azonban a csoportnyomás. Számos helyen maguk a diákok figyelmeztetik füstölő társaikat. Nem csak azért, mert nem szeretik a füstöt, hanem mert az Egyesült Államokban nem menő, ha valaki áthágja az érvényes szabályokat. Korlátozásból márpedig, bármennyire kellemetlen is, a jelek szerint csak egyre több lesz.

 

Forrás:

 http://www.csmonitor.com/USA/Education/2012/0725/Smoking-bans-Tobacco-free-college-campuses-on-rise-in-US
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. július 30. hétfő, 17:16
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később