Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Új-Zéland: Nem mindenkinek tetszik az új rendelet PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. július 30. hétfő, 16:21

circle_cigaretteMostantól kezdve akár 10.000 új-zélandi dollárra is bírságolhatják azt a kiskereskedőt, aki nem dugja el a vevők elől a dohányárut.

Az új, módosított jogszabály szerint ugyanis a kisboltok, benzinkutak, és a szupermarketek továbbra is árulhatnak cigarettát, ám sem magát az árut, sem a márkaneveket nem tehetik látható helyre. A vevők csupán egy sima felsorolást tartalmazó listáról választhatnak. A dohányipar azonnal jelezte, hogy harcolni fog az egyre szigorodó rendelkezések ellen, és már el is indítottak egy olyan honlapot, ahol a dohányosok őszintén elmondhatják – akár negatív – véleményüket. Nem túlságosan meglepő az sem, hogy az érintett boltosok is elégedetlenek, hiszen egyelőre fogalmuk sincs, hogyan tudják az új módszer szerint is hatékonyan árusítani ezt a népszerű termékcsoportot.

„Az szinte biztos, hogy jóval több munkaidőt kell ráfordítanunk. Lehet, hogy nem is éri majd cigarettát forgalmazni! ” – panaszkodnak a legtöbben. Az igazi kérdés azonban az, hogy hallgatnak-e a döntéshozók a dohányosok véleményére is, vagy tovább haladnak-e a 2025-re tervezett teljes füstmentesség felé. Az egészségpárti politikusok máris a következő lépést fontolgatják, és a márkanév nélküli cigarettásdobozok bevezetésével szeretnének mielőbb a szomszédos Ausztrália nyomába lépni. Szerencsére a miniszterelnök, John Key mérsékelt álláspontot képvisel. Véleménye szerint a dohány nem tiltott termék, tehát mindenképpen lehetővé kell tenni a vásárlást és a fogyasztást, a más nemzetközi környezetből érkező, rengeteg dohányos turista jogairól nem is beszélve.

Az, hogy a jövőben milyen további korlátozások várhatók, részben az ellenzők lobbi-erejétől, részben pedig a kormányon belüli erőviszonyoktól függ.

 

Forrás:

 http://nz.news.yahoo.com/a/-/top-stories/14335429/tobacco-products-hidden-from-display/ 

 http://www.stuff.co.nz/national/politics/7328948/ 

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. július 30. hétfő, 16:40
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később