patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Folytatódik a párizsi csikk-hadjárat PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. július 26. csütörtök, 18:21

stubMióta Franciaország négy évvel ezelőtt szigorúan füstmentessé tette a vendéglátóhelyeket, a párizsi lakosok némi lelkiismeret-furdalás mellet ugyan, de folyamatosan teleszemetelik az utcákat.

Egy szombat vagy vasárnap reggeli séta olyan, mintha az ember egyenesen egy hamutartóban járkálna. A járdán, a lefolyókban, a füvön mindenhol eldobált csikkek hevernek, a város pedig képtelen a szemét mennyiségével lépést tartani.

 

Hiába az igyekezet: Párizs vezetése eddig úgy próbálta megoldani a problémát, hogy az utcai szemetesekre kis fém hamutartókat szerelt. Azonban elfelejtették erről a lakosokat tájékoztatni. Így, egy olyan városban, ahol egyrészt pezseg az éjszakai élet, másrészt a teljes lakosság több mint 30 százaléka, ezen belül a bulizó tizenévesek harmada dohányzik, nem meglepő, ha a földön köt ki a szemét. Senki sem büszke erre, de egyszerűen nincs hová dobni az elszívott cigarettát!

A szabály szerint a szemetelést büntetik ugyan, de még alig akadt ilyen példa. „Nem állíthatunk minden cigiző mögé rendőrt!”- véli a helyettes polgármester. A városlakók véleménye szerint túl ritkák a szemetesek, és senki sem fog egy csikk miatt feleslegesen kutyagolni. A korábbi fém tálcácskák zöme eltűnt, ellopták vagy eladták, a mostani terv szerint új, gyantával bevont, fekete csikkgyűjtőket szerelnek a szemetesekre. Ezek azonban picik, sötétek, csúnyácskák, és gyakorlatilag észrevehetetlenek.

Külön tájékoztatás hiányában a megkérdezett emberek ténylegesen fel sem ismerték, mire valók. A dohányosok szerint sokkal ésszerűbb lenne, ha inkább a bárok, sörözők, kávézók és éttermek elé helyeznének el kisebb hamutartókat, hiszen ott keletkezik a legtöbb szemét. Tényleg nem várható a kellemesen szórakozó vendégektől, hogy minden csikkel a szomszéd utcáig vándoroljanak!

 

Forrás:  http://www.nytimes.com/2012/07/20/world/europe/paris-installs-cigarette-snuffers-on-trash-bins.html?_r=3&ref=world 

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. július 26. csütörtök, 18:24
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később