patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Új dohánytörvény Ghánában PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. július 20. péntek, 11:22

ghanaNem hiába küzdöttek hét éven át az egészségügyi szakemberek a nyugat-afrikai országban. A kitartó felvilágosító munka és lobbizás eredményeképpen a parlament végül a napokban egy igen szigorúnak mondható dohánytörvényt szavazott meg.

Ha az elnöki aláírást követően az új rendelkezések életbe lépnek, az országban megszűnik a dohányáruval kapcsolatos mindenféle reklámozás, promóció és szponzori tevékenység lehetősége.

21 éven aluli fiatalok nem árusíthatnak és nem is vásárolhatnak dohánytermékeket, és a cigarettásdobozok szabad felületén minimum 70 százalékosra kell növelni a figyelmeztető ábrák arányát. A legerősebb hatást azonban várhatóan a közterületek kötelező füstmentessége váltja majd ki.

A pontos részletek egyelőre nem ismeretesek, azonban annyi már most bizonyos, hogy akit a jövőben tiltott helyen dohányzáson kapnak, az ellen büntetőeljárás indul, és komoly bírságra számíthat. Az új szabályozással az ország vezető politikusai elsősorban a lakosság egészségét szeretnék megóvni. Ennek pedig fontos része, hogy minél kevesebb káros, rákkeltő anyag érje a gyermekeket, a nemdohányzó fiatalokat és felnőtteket egyaránt.

 

Forrás:  http://www.africanews.com/site/Ghana_bans_public_smoking/list_messages/41972

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. július 20. péntek, 11:25
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később