vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Jönnek a sokkoló cigisdobozok PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. július 20. péntek, 10:33

sokkolodobozAzt remélik az ÁNTSZ-nél, hogy a sokkoló cigisdobozoktól többen abbahagyják a dohányzást. Szeptembertől jönnek a fotók, amelyeken lehet akár egy halott, egy gégerákos dohányos vagy egy daganatos tüdő is.

Demjén Tibor (vezető, Dohányzás Fókuszpont, OEFI): - Nem is annyira a kép az, ami rémisztő, hanem azok a betegségek, amit a dohányzástól kaphat valaki, és ennek a bemutatása azon a terméken, amelynek a fogyasztása eredményezheti ezeket a betegségeket.

Gelsei Bernadett (addiktológiai munkatárs): - Megint előjönnek a nagyszerű ötletek, és akkor különböző kis virágos, vagy bájos dobozokkal, tokokkal el fogják tüntetni a dohányosok. Lehet, hogy aki nem dohányos, azt megérinti, vagy az is lehet, hogy a dohányosoknak mondjuk húsz százalékát meg fogja érinteni, de a nyolcvan százaléka el fogja tüntetni, vagy ignorálja.

A világon először Kanadában vezették be a sokkoló fotók alkalmazását, ott sikeresnek bizonyult ez a módszer, bár a dohányosok számának csökkentéséhez kellett a felvilágosítás és a nyilvános cigizés betiltása is.

 

Forrás: RTL KLUB – Híradó

Kép forrása: hirextra.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. július 20. péntek, 10:35
 

Hozzászólások  

 
0 #1 2012-07-20 21:01
Uraim, a hülyeségről éppolyan sokkoló fotókat lehetne feltölteni, csak épp a hülyeség hivatalosan nem káros az egészségre...mármint a terjesztőjére...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később