patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
New York: Mégsem lesznek elrettentő plakátok PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. július 18. szerda, 11:42

smoking_signsHatalmas csapást mért a napokban a szövetségi fellebbviteli bíróság Michael Bloombergre, New York főpolgármesterére. Leszavazták ugyanis azt a 2009-ben hozott rendeletet, hogy a cigarettát és egyéb dohányárut forgalmazó üzletek kirakatába kötelező legyen agyvérzést, beteg tüdőt és rothadó fogakat ábrázoló plakátokat elhelyezni.

 

A bíróság egyhangú döntése szerint érthető, hogy a város az egészség védelmére és a fogyasztók felvilágosítására törekszik. A kutatások szerint ugyanis a dohányzás ártalmas hatásait ábrákkal bemutató poszterek, ugyanúgy, mint a dobozokon látható képek, igen erőteljesen hatnak a dohányzás ellen, elsősorban a fiatalok körében.

Ugyanakkor a bírók arra hivatkoztak, hogy egyrészt a dohányáru forgalmazásáról kizárólag a szövetségi kormány dönthet, másrészt a dohányzás visszaszorítása érdekében tett lépések semmiképpen sem sérthetik a szabad kereskedelem univerzális jogát. A mostani döntés ellenére végül is Bloomberg dohányzás elleni kampánya így is nagyon sikeresnek mondható: 2002 és 2010 között 35 százalékkal csökkent a dohányzás mértéke, és a metropolisz a nemdohányzók védelmének élharcosa.

 

Hír és kép forrása:

http://online.wsj.com/article/SB10001424052702303567704577519260681179238.html 

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. július 18. szerda, 11:45
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később