Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Működőképes lesz-e az új törvény? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. július 13. péntek, 11:50


dohanytiltasTalán az új szigorított dohánytörvény némileg megnehezíti majd a dohányosok életét. A 4 éves előkészítő munka után nemrégiben nagy többséggel megszavazott törvény szerint jövő májustól tilos lesz majd dohányozni a munkahelyen és zárt közösségi helyiségben, például az éttermekben. 18 év alatti fiatalok nem vásárolhatnak cigarettát, és a gyermekintézmények, óvodák, iskolák és kórházak 100 méteres körzetében sem árusíthatnak sem cigarettát, sem egyéb dohányárut. A dobozokon levő figyelmeztetés is megváltozik: az eddigi 30 százaléknyi felirat helyett a dohányzás veszélyeire utaló, nagyméretű, grafikus ábrázolás kerül. A mostani törvény komoly változást hozhat, hiszen a nemdohányzók védelmében hozott 2010 eleji kormányrendelet igazából sosem lépett életbe. Vietnámban a legnagyobb cigaretta márka tulajdonosa maga az állam. Így nem meglepő, ha törvény végső szövege az eredeti változatokhoz képest némileg enyhült. Például - a törvény szerint - egy elárusítóhelyen csak egyetlen cigarettás dobozt lehet elhelyezni, ám nem egyértelmű, hogy ez összesen vagy márkánként értendő. Ha figyelembe vesszük, hogy több száz cigaretta-márkát forgalmaznak, csak az áru bemutatása egy egész falat beboríthat! Bár az egészségügyi szakemberek örömmel fogadták az új törvényt, még maguk a törvényalkotók is kétkedéssel várják, hogyan fog megvalósulni a gyakorlatban.

Forrás: www.thanhniennews.com

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. július 13. péntek, 12:13
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később