vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Vigyázat! Az állatok utánoznak minket! PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. július 06. péntek, 12:35

MOrangutaniután az állatkerti látogatók rendszeresen dohányoznak, sőt gyakran a csikkeket is a ketrecébe dobálják, nem csoda, hogy Tori, a 15 éves indonéz orangután már 10 évvel ezelőtt rászokott a dohányzásra.

Igaz, hogy már a szülei is a nikotin rabjai voltak, de ő maga csupán megfigyeléssel és utánzással szokott rá a cigire. Azóta pedig 2 ujját a szájához érintve jelzi, ha cigit kér, és dühösen összevissza dobálózni kezd, ha kérését visszautasítják. Társa, Didik, harcosan ellenzi párja rossz szokását, és a ketrecbe kerülő, füstölő csikkeket igyekszik azonnal eltaposni. Ám sem ő, sem a gondozók nem jártak eddig sikerrel, és még válogatott falatokkal sem tudták Tori figyelmét ilyenkor másra terelni. Hiába, a 97 százalékos genetikai egyezés bizony hasonló, adott esetben káros szokások utánzására hajlamosít! Most azonban az Orángután Védelmi Központ új tervet eszelt ki. Torit, természetesen Didikkel együtt, augusztusban egy külön kis szigetre szállítják, ahol a hatalmas fák, liánok, és a buja környezet talán végleg elfeledteti vele a cigarettát. Addig pedig az állatkert vezetősége sűrű védőhálóval veszik körül a két orangután állatkerti otthonát, és tovább küzd az emberek gondatlan magatartása ellen.


AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. július 18. szerda, 11:46
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később