patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Elindult a www.fustolgok.hu honlap PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2009. június 10. szerda, 01:03

Elindult és mindenki számára elérhető 2007. június 14-én a www.fustolgok.hu, amely az első magyarnyelvű honlap a dohányzók képviseletében.

 

Célunk az oldallal, hogy egy újabb fórumon képviseljük a felnőtt lakosság dohányzó, mintegy 1/3 részének, azaz kb. 2,5 millió embernek az érdekeit, valamint lehetőséget engedjen a dohányosok jogait befolyásoló kérdéskörök újraértelmezésére.

Honlapunkon ezentúl hetente kétszeri frissítéssel olvashatnak az odalátogatók híreket, álláspontokat és a Füstölgők véleményét az éppen aktuális dohányzást érintő kérdésekben. Állandó jelleggel elérhetőek álláspontjaink a fiatalkori dohányzás, a „függőség vagy szokás”, az etikett és a passzív dohányzás témakörben egyaránt.

Ez utóbbi téma napjainkban igen nagy hangsúlyt kapott, és örömmel értesültünk Horváth Ágnes Egészségügyi Miniszter szándékáról, hogy széles társadalmi vita keretében kívánja kialakítani a nyilvánoshelyi dohányzás szabályozási kérdéseit. Nekünk dohányosoknak meggyőződésünk, hogy az Európai Uniónak és az Egészségügyi Főbiztosnak sem lehet célja, hogy a felnőtt lakosság dohányzó 1/3-át az Unió területén bármilyen formában is kitaszított helyzetbe hozza. Az Európai Unió tagországaiban a cél a nemzeti szintű, konszenzusra épülő szabályozás és annak szigorú betartása lehet.

Tudatában vagyunk annak, hogy a dohányzás káros szokás, de mi szabad akaratunkból mégis úgy döntöttünk, hogy dohányzunk. Tudjuk azt is, hogy szabadságunk e szokásunk gyakorlásában addig terjed, amíg az másokat nem zavar. Mi, a Füstölgők Társaságának, a dohányzó embereknek a képviselői, nem kívánunk egy teljes dohányzási tilalmat és nem szeretjük a kitaszítottság érzését sem. Nem szeretnénk zavarni dohányfüsttel a nemdohányzókat sem, de igényeljük e káros szokásunknak civilizált körülmények között való gyakorlásának lehetőségét.

Látogassanak el honlapunkra: www.fustolgok.hu

További információ: Dr. Fodor Péter Füstölgők Társaságának elnöke www.fustolgok.hu

Füstölgők Társasága 1997. november 14-én alakult azzal a céllal, hogy tömörítse azokat a cigarettázókat, szivarozókat, pipázókat, tubákolókat, akik a dohányzás kultúráját, a kultúrált dohányzást fontosnak tartják. A tagok között vannak nemdohányzók is, akik szimpátiával viseltetnek dohányzó tagjaink iránt.

Feladatunknak tartjuk, hogy a felnőtt lakosság közel egyharmadát kitevő dohányzó kisebbség érdekeit képviseljük. Elvünk, hogy a nemdohányzó többség igényeit toleranciával kezeljük, és irányunkba is ezt várjuk el.

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később