patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Japán: Ötletes menedék dohányzóknak PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. július 05. csütörtök, 10:31

ippukuManapság Japánban is egyre nehezebb a dohányosnak lenni. Ahol nemrég még szinte bárhol szabadon rágyújthatott az ember, és szinte minden sarkon automatából kínálta magát az olcsó cigaretta, ma már egyre több a korlátozás, és az árak is fölmentek.

A dohányipar szereplői számára mindez természetesen kész csapás. Egy szemfüles céget kivéve, amelyik a szorongatott helyzetben is kiutat talált. 50 jen ellenében bárki betérhet egy ’Ippoku nevű kis füstölgőbe, zavartalanul pihenhet, és közben elszívhat egy cigarettát. A kora reggeltől késő estig nyitva tartó kis „Cigi” szobákban kitűnő szellőző berendezések, aromás párologtatók, ital-automaták, és kellemes háttérzene szolgálja a pihenést. Ráadásul kedvezményes napi, heti és havi bérletekkel mindez már drágának sem nevezhető.

Ez a rendhagyó ötlet egy dohányzási szokásokat vizsgáló felmérés nyomán keletkezett. Kiderült ugyanis, hogy sokan szeretnének otthonuk vagy munkahelyük közelében nyugodtan elszívni pár szál cigarettát, úgy hogy közben a nemdohányzókat sem zavarják. Ezért a cég most július elején Tokió pályaudvarai mellett megnyitotta az első 3 ’Ippoku’ szobát, és 2015-ig további 36-ot tervez. A kényelmes füstölésért pedig a vendégek – ha kell – boldogan fizetnek.

 

Hír és kép forrása:  http://www.japantoday.com/category/lifestyle/view/smokers-find-new-haven-in-japan-but-for-a-price
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. július 05. csütörtök, 10:37
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később