Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A szivarokat is szabályozzák? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. június 28. csütörtök, 14:50

cigaRA hatalmas, kézzel sodort szivaroktól kezdve, a kisebb, gyári darabokon át egészen a kecses kis szivarkákig annyiféle szivar létezik a világon, hogy mindenki egyéniségének, hangulatának és pénztárcájának megfelelően tud választani.

Ennek az idilli állapotnak azonban hamarosan vége szakadhat. Az amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Hatóság (FDA) eredetileg a 2009-es törvény alapján az összes dohányipari terméket szabályozni akarta, azonban a szivarok a mai napig kivételezett helyzetben vannak. Ez elsősorban a prémium termékek szűk vevőkörének és magas árának köszönhető. A szakboltok speciális tárolóiban eddig a vevők nemcsak megszemlélhették, hanem meg is szagolhatták az egyes termékeket, és választhattak akár egy darabot is. Ha az FDA a cigarettához hasonlóan a szivarokat is szabályozni akarja, korlátozni az ízeket, a nikotin tartalmat, méretet, formát, feliratot, csomagolást és az árusítást, az teljesen tönkreteheti nem csak ezt a különleges és sokszínű terméket, hanem a gyártók és forgalmazók tömegeit is.

A felmérések szerint az USA-ban mindössze 13 millióan szivaroznak, és ők is jellemzően inkább alkalomszerűen. Ugyanakkor az is tény, hogy az egyszerűbb, olcsóbb gyári szivarok, különösen a vegyesboltokban árusított, ízesített változatok manapság a fiatalok körében is egyre népszerűbbek. Amennyiben az FDA szakértőinek sikerül kiszűrni az egészségre és a fiatalokra kockázatosabb termékeket és ezek árusítását szabályozzák, a többi, különösen a drága, míves szivarféléket viszont inkább kivételként kezelik, mindenki jól jár. Ellenkező esetben a méregdrága terméket is látatlanban, listáról kell majd választani, pont úgy, mint Kanadában.

 

Forrás:  http://www2.journalnow.com/business/2012/jun/24/wssunbiz01-cigar-lovers-to-fda-a-cigar-isnt-just-a-ar-2378590/
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. június 28. csütörtök, 14:52
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később