Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Afrikai dohánytermesztés: bizonytalan jövő PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. június 28. csütörtök, 14:27

african_tobaccoUtolsó mentsvárként kormányaikhoz fordultak segítségért a dohánytermesztéssel foglalkozó afrikai farmerek.

Egész egyszerűen megélhetésüket féltik, mivel a WHO legújabb keretegyezménye nemcsak a dohánytermékek fogyasztását, hanem a termesztést is erőteljesen csökkenteni szeretné.

 

 

Az egyre szigorúbb dohánytörvények és a fogyasztás visszaesése miatt az elmúlt időszakban amúgy is csökkent a dohánylevelek iránti kereslet, és ez már önmagában is több millió afrikai farmer családjának megélhetését veszélyezteti. Az egészségvédő csoportok ugyanakkor nemcsak a termék mennyiségének, hanem a dohánytermesztő területek visszaszorítására is törekszenek.

A Dohánytermesztők Nemzetközi Szövetsége nemrégiben Zambiában tartott ülésén azzal a határozott felhívással fordult a WHO-hoz, hogy döntési folyamataikba minden esetben vonják be a termesztő országokat is. Számos afrikai országban, például Dél-Afrikában, Kenyában, Tanzániában, Zambiában és Zimbabwében a dohánytermesztés nemcsak komoly múlttal bír, hanem az elmúlt évtizedek alatt jelentősen emelte a foglalkoztatottságot, és javította gazdasági mutatókat.

Gazdálkodók tömegeinek jelentett igen biztonságos, állandó és legális jövedelemforrást. A szövetség véleménye szerint a mostani bizonytalan helyzetben azonban nem marad más hátra, mint hogy a termelők kormányzati támogatással megvédjék földjüket és eddigi megélhetésüket, vagy kiharcolják az állami segítséget ahhoz, hogy a jövőben dohány helyett,vagy mellett más növények termesztéséből is biztonságosan meg tudjanak élni.

 

Forrás:  http://allafrica.com/stories/201206150832.html 

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. június 28. csütörtök, 14:32
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később