Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Ciprus: Keményebb bírságolás és szigorodó szabályok PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. június 20. szerda, 11:33

Ciprusi_etteremKözel tízszeres - akár 800 eurós - bírságra, sőt működési engedélyük felfüggesztésére is számíthatnak a jövőben azok a vendéglátó-ipari egységek Cipruson, ahol a tiltás ellenére a belső, zárt térben bárkit is dohányzáson kapnak.

A szigetország egészségügyi vezetése ugyanis megelégelte azt az elterjedt gyakorlatot, hogy nem csak a vendégek, hanem a tulajdonosok is semmibe veszik a 2010. január óta érvényes dohányzást korlátozó rendeletet. Sőt, nem ritkán ők maguk is rágyújtanak, ezzel egyenesen bátorítják az ott tartózkodókat.

A tervezett szigorú szabályozás szerint ilyen esetekben várhatóan 4 napra be is zárják a füstös szórakozóhelyet, ezzel próbálnak majd a tulajdonosra nyomást gyakorolni. Az elmúlt pár hónap felmérései szerint ahol a vendégek számára egyértelműek a dohányzásra vonatkozó szabályok, és el is várják azok betartását, ott fel sem merül szabályszegés.

Európai nyomásra a módosított törvényjavaslat kiterjeszti a füstmentességet az összes beltéri munkahelyre, valamint betiltja a dohánytermékkel kapcsolatos reklámokat is.

 

Forrás: http://www.cyprus-mail.com/penalties/tougher-penalties-and-even-stricter-rules-smoking/20120612

Kép forrása: http://ciprusi.utazas.hu/wp-content/gallery/melissi/melissi-2-1.jpg

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. június 20. szerda, 11:35
 

Hozzászólások  

 
0 #1 2012-06-21 14:45
Szép napot füstölgő barátaim!
Sajnálom,hogy ebben az álszent igazán kép mutató világban kell élnünk. Semmi értelme ennek a tiltás és szankció őrületnek. Ez mindig a viszályára fordul. Úgy gondolom meg kellene találni a közös és el fogadható utat mindenki számára. A diszkrimináció az nem a demokrácia alapjai közé tartozik. Üdv:Carlo a pipás
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később