Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Izrael: Megszűnnek a tanári dohányzók? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. június 15. péntek, 16:04

teacherroomAz izraeli Oktatásügyi Minisztérium tervei szerint hamarosan nemcsak a diákok, hanem a tanárok sem gyújthatnak rá az iskolákban.

Az új rendelet bevezetése előtt azonban szeptembertől kísérleti programot indítanak, így egyelőre a résztvevő 200 iskolában szűnik meg a dohányzási lehetőség.

 

A napokban egy Tel-Avivban tartott konferencián Roni Gamzo, az Egészségügyi Minisztérium egyik vezetője arra hívta fel a hallgatóság figyelmét, hogy a tanárok példaképek, és ezért egyáltalán nem mindegy, milyen mintát közvetítenek. „A kutatások szerint a diákok harmada az iskolában szokik rá a dohányzásra. Gondoljon erre minden tanár, mielőtt a cigaretta-szünetben rágyújt!” – érvelt Gamzo a szigorítás mellett.

Természetesen a dohányzás korlátozása csak az iskola területére vonatkozik, ám a hasonló jellegű próbálkozások 2009 óta így is megbuktak. Lehet, hogy a kezdetben önkéntes részvétel és a fokozatosság elve most meggyőző erővel hat majd?

 

Forrás:  http://www.timesofisrael.com/teachers-to-stop-smoking-at-work-place/ 

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. június 15. péntek, 16:07
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később