Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Új-Zéland tilt, de nem büntet PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. június 14. csütörtök, 15:20

WellingtonÚj-Zéland lassan, de biztosan halad a kormányzat kitűzött célja felé. Távlati terveik szerint 2025-re az ország gyakorlatilag füstmentessé válik, és a lakosság elenyésző része, maximum 1-2 százaléka dohányzik majd.

Ráadásul mindezt bírságolás nélkül, békésen, csupán felvilágosító kampányok és tiltó táblák segítségével szeretnék elérni. Az ország két legnagyobb városa, Auckland és Wellington most azt fontolgatja, hogy terjesszék-e ki a parkokra, stadionokra és játszóterekre vonatkozó dohányzási tilalmat a belvárosi sétálóutcákra illetve egyéb rendezvény helyszínekre is. A helyi önkormányzatok azonban minden esetben megegyezésre törekszenek.

Felmérést készíttettek például arról, miként vélekednek a wellingtoni belvárosban működő üzletek tulajdonosai egy esetleges füstmentes övezet létesítéséről.  A vállalkozó zöme nem aggódik, és adott esetben üzletileg semleges, vagy inkább előnyös változásra számítana. A vendéglátóhelyek üzemeletetői ugyanez a változás várhatóan veszteséget jelentene. Auckland hasonló lépésekre készül, azonban alapos hatástanulmány nélkül előre csak a köztulajdonban lévő állatkertben, parkokban, és sport-létesítményekben tilos a dohányzás.

Az előzetes felmérések szerint a tiltást nehéz lenne bevezetni és nem támogatná az üzleti szféra sem, és a dohányosok „szokatlan” helyeken füstölnének. A füstmentes belváros egyedüli biztos pozitívuma a szemét mennyiségének visszaszorulása lenne. Nem csak az utcák, szemetesek takarításán lehetne spórolni, hanem csökkenne a tengerbe mosódó szennyeződés veszélye is.

 

Forrás:

http://www.stuff.co.nz/national/7075897/

http://www.stuff.co.nz/dominion-post/business/7078826/
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. június 14. csütörtök, 15:38
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később